WOW- festivaalilla Tampereella 11.3.2017 vahvasti mukana

Invalidiliiton- Moninainen, Wertaisuutta, Onnistumisia, Woimaantumista- Invalidiliiton Women of the World tapahtuma pidettiin lauantaina 11.3.2017 Tampereella. Seminaarissa iloittiin ja voivoteltiin Onneli Wäckin johdolla. Kuultiin seksologi Tanja Rothin alustus monivaiheisesta seksuaalisuudesta. Pohdittiin ryhmissä vertaisuutta, onnistumisia ja voimaantumista naisen eri elämänvaiheissa. Työpajat käsittelivät lapsuutta ja nuoruutta, aikuisuutta ja ikääntymistä. Itse osallistuin ikääntymistä pohtineeseen työpajaan.

F755F69F-EB5D-40F1-8C62-91903DB0A39E Sitten levittäydyttiin WOW- tapahtumaan. Itse kävin murskaamassa lasikaton. Tampereen Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ideoima ja toteuttama installaatio, jossa kävijä pääsi rikkomaan lasikaton. Kyllä, sai tosissaan iskeä lasia. Lasikattoja kohtaavat niin vammaiset kuin vammattomatkin naiset. Kuuntelin myös iso läski keskustelun, jossa kerrottiin siitä, että yllättävän monella tuntuu olevan mielipide naisten painosta, ulkonäöstä ja kullekin soveltuvasta pukeutumisesta. Kuuntelin jonkin aikaa päiväkirjaklubilla teinikokemuksia. Niinpä niin, oliko se nuoruus silloin yhtä hurjaa kuin luetuissa päiväkirjoissa? Lopuksi kuuntelin päälavan Vaikuttavia naisia- keskustelun, jossa mm. kirjailija Marja  Korhonen ( itse neliraajahalvaantunut ). Häneltä ilmestyy kahden viikon päästä kirja Sydämeen tatuoitu. Keskustelussa Marjan lisäksi Suomen tasa-arvosuurlähettiläs Anne Lammila ja kirjailija yrittäjä Ronja Salmi jakoivat tarinansa- miten minusta tuli minä. Ilosen Milla kertoi osallistuneensa työpajaan Hauska nainen ja muita mahdottomuuksia. Huumori työpajassa jokainen otti tilaa, piti ääntä ja ylitti häpeän kynnyksen. Näyttelijä, humoristi Sanna Stellan työpaja oli poskettoman hauska, kertoi Milla. Rusettilaiset olivat mukana menossa… Marja Pihnala pj.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s