Puheenjohtajan kynästä

Puheenjohtajan kynästä Ystävänpäivän jatkoilla helmikuussa 2020

Tänään 15.2.2020 kokoontui parikymmentä ihanNaista yhteen Rusetin Ystävänpäivän jatkoille Kinaporin palvelukeskukseen. Ystävänpäivä onkin niin hieno juttu, että on ihan sääli, kun sen juhliminen jää yhteen päivään. Me Rusetissa korjattiin, ainakin tänä vuonna, tämä epäkohta.

Päivä alkoi aivojumpalla, jota Marja Pihnala veti. Siitä jatkettiin sulavasti Aune Mennan tuolijumppaosuuteen. Sitten oli vuorossa Pirkon-haba, jonka allekirjoittanut on yrityksen ja erehdyksen kautta itseoppinut. Haba kestää vajaan vartin ja on punttijumppaa. Puntteja tarvitaan vain yksi kerrallaan. Puntti voi olla mikä tahansa, vaikka vesipullo. Ohjelman voi tehdä myös käsi nyrkissä. Lopuksi istumatanssittiin Marjan johdolla. Haba ja tuolitanssi löytyvät myös näiltä Rusetin verkkosivuilta, jos käy kurkkaamassa Etusivulta otsikkoa Liikkumaan.

Ruumiin liikunnan jälkeen on hyvä keskittyä ruumiin ravintoon, joten kävimme porukalla lounaalla Kinaporin palvelukeskuksen ravintolassa.

Tauon jälkeen Marjan Pihnala veti Minulla on oikeus -session. Käytiin läpi naisena olemien ihanuutta ja takkukohtia sekä tutustuttiin YK:n vammaissopimuksen naisartiklaan 6. Kuinka ollakaan, leidien keskuudesta nousi spontaanisti pullonkaulaksi eräs Rusetin agendoista, vammaisen naisen oikeus valita avustaja intiimitoimintoihin!

Ystävänpäivän jatkot päättyivät luentoon Hyvän mielen oppitunti, voiko onnellisuutta opetella. Pidin sen ja se perustuu myönteiseen ajatteluun. Oppituntia on pidetty vuodesta 2017 lähtien ja joka kerta luentoon on tullut jotain uutta. Tällä kertaa vinkki oli erittäin tuore. Minulla oli leipätyöni puitteissa tällä viikolla mahdollisuus osallistua HUS- sairaanhoitopiirin asiatuntijan Mielenterveystalo-esittelyyn. Mielenterveystalo toimii netissä ja on kaikille voin. Erityisesti minua puhutteli talon Omahoito -sivusto, josta löytyy paljon apuja mielen itsehoitoon. Niihin pääsee tutustumaan tästä linkistä  https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/Pages/default.aspx

Sitten olikin vuorossa haikean iloiset jäähyväiset. Me ihaNaiset lähdimme keho ja mieli ravittuna kotia kohti.

Kiitos kaikille

Kuvat Laura Lundström

haba
tuolijumppaa
Minulla on oikeus