Puheenjohtajan kynästä

Niin vierähti koronakevät. 30.5. 2020 oli kevätkauden viimeinen hallitus. Hallitustyötä jatketaan taas elokuussa.

Kevään aikana Rusetti osallistui Amnestyn Joku raja -ryhmän kannanottoon naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisten palvelujen turvaamiseksi. Kannanotto lähti kaikille ministereille ja eduskunnan puhemiehistölle 11.5.

Yhdistyksen Veera-hanke on hyvällä mallilla. Hallituksen kokouksessa hankkeen kuulumisia meille kertoi hankkeen suunnittelija Jaana Tiiri. Veeralla on erinomainen ohjausryhmä.  Se on pitänyt ensimmäisen kokouksensa. Ohjausryhmän jäsenet löytyvät tästä https://www.rusettiry.fi/ohjausryhma/

Veeran toimintaan voi tutustua yksityiskohtaisemmin osoitteessa  https://www.rusettiry.fi/ Rusetin verkkosivut tulevat myöhemmin siirtymään tuohon samaan osoitteeseen.

Rusetti on alkanut soittaa jäsenille ja kysellä kuulumisia. Tätä jatketaan, kunnes kaikki jäsenet on soitettu kertaalleen läpi. Älä siis hämmästy, kun puhelin soi 😊Rusetti järjestää erityisesti varsinaisille jäsenilleen myös webinaareja. Ensimmäisessä tapaamisessa kehitysvalmentaja Kristiina Blom puhui meille unelmista. Torstaina 11.6. jäsenille järjestetään verkon kautta Juhannus-etkot. Elokuussa tavataan yhteisen kahvihetken merkeissä.  Verkkotapaamisille on tiedossa jatkoa korona-ajan jälkeenkin. Nimenomaan verkon kautta valtakunnallisen yhdistyksen jäsenet voivat tavata toisiaan paikkakunnasta riippumatta.

Toukokuun hallituksen kokouksessa käytiin läpi vuoden 2020 toimintasuunnitelmaa. Siihen on kirjattu lupaus, että teemme jäsenkyselyn minkälaista naiserityistä neuvontaa Rusetti voisi antaa. Kyselyä varten perustettiin työryhmä. Siihen kuuluvat hallituksesta sihteeri Riitta Jolanki sekä jäsenet Rita Järvinen, Reija Lampinen ja Tuula Paasivirta. Toimin ryhmän koollekutsujana. Vielä sovimme, että kysymme mukaan Sari Lehikoista, joka on Rusetin jäsen ja Invalidiliiton kouluttama vapaaehtoinen neuvoja. Olisiko Sinulla vammainen nainen ja/tai rusettilainen ajatuksia siitä mitä Rusetin naiserityinen neuvonta voisi olla? Jos haluat vaikuttaa kyselyn sisältöön, laita ideasi ja kysymysehdotuksesi minulle uuden karheaan sähköpostiosoitteeseeni pirkko.justander@rusettiry.fi heinäkuun loppuun mennessä.

Rusetin hallitus ja Veera-hanke toivottavat kaikille oikein hyvää kesää!