Puheenjohtajan kynästä

Vuosi lähenee uhkaavasti kohti loppuaan. Puheenjohtajan kynä on ollut laiskanlainen, lupauksestani huolimatta. Vetoan koronaan ja nettiuudistukseen! Hallitus on kuitenkin uskollisesti kokoontunut elo- syys ja nyt lokakuussa. Olemme pitäneet kokouksia joko teams sovelluksella netissä tai hoitaneet asioita sähköpostikokouksilla.

Korona on kaikille rankkaa, mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Teams sovellus on tehnyt hallituksen väestä täydellisen yhdenvertaisia. Olemme nyt kaikki langoilla, eikä osin yhdessä, osin etänä kuten ennen. Pullaakin on tullut syötyä huomattavasti vähemmän. Mutta vaikuttamistyöhön nähden yhdistys koki koronan takia takaiskun. Olin rusettilaisena saanut kutsun vuotuiseen naisten konferenssiin New Yorkiin, YK:N päämajaan. Aika oli maaliskuun alussa. Minulla oli kommenttipuheenvuoro vammaisiin naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Puhe oli yhdistyksen asiantuntijan Pirkko Mahlamäen avustuksella kirjoitettu, Marimekon unikkomekko ostettu sekä passi viisumeineen kunnossa. Sitten tuli Ulkoministeriöstä tieto, että koko tapahtuma on koronan vuoksi peruttu. Onneksi yhdistykselle ei tullut tästä euronkaan vertaa rahallista tappiota. Muistoksi jäi ulkoministeri Pekka Haaviston allekirjoittama kirje, jonka mukaan kuuluin ministeriön viralliseen delegaatioon. Asiakirjaa sopii sitten aikanaan keinutuolissa ihailla. Näin jälkeenpäin ajateltuna 8000 naisen tapahtuma, jonne osallistujat tulivat ympäri maaliman, olisi ollut takuuvarma viruslinko, joten hyvä kun peruuntui.

Rusetti aloitti tänä nettitreffit keväällä ja niitä on jatkettu kesätauon jälkeen. Marja Pihnala on soitellut jäsenille ja kysellyt kuulumisia. Uudet toiminnat voidaan laittaa tämän uuden normaalin piikkiin. Ensi vuodelle on suunniteltu nettitreffien ja soittojen jatkamista. Uuttakin on tulossa, mikäli rahoitus järjestyy, mutta siitä enemmän ensi kuussa Rusetin varsinaisen syyskokouksen jälkeen.

Nettitreffejä on tänä vuonna vielä yksi jäljellä. Keskiviikkona 25.11. klo 17:30-19:30 viestinnän suunnittelija ja vapaa kirjoittaja Sanni Myllyaho tule puhumaan aiheesta Vammaisuus liikkuvissa kuvissa. Treffeille voi ilmoittautua riitta.jolanki@rusettiry.fi ja linkki tulee paluupostissa.  Varsinainen ilmoitus tapahtumasta tulee myöhemmin verkkosivuille ja facebookiin.

Nähdäänkö Rusetin vuoden viimeisillä nettitreffeillä?