Puheenjohtajan Joulukirje

Rusetin puheenjohtajan joulukirje 2020

Olemme eläneet läpi todella poikkeuksellisen vuoden, ei vain Rusetissa, vaan koko maailmassa. Mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Syntyi uusia toimintoja, kuten Rusetin nettitreffit sekä jäsenistölle soittaminen. Rusetin hallitus siirtyi kokonaan etäkokouksiin Teamsin kautta. Verkko on osoittautunut niin yhdenvertaiseksi ja mallikkaaksi paikaksi, että hallituksen kokoukset tulevat pääsääntöisesti jatkumaankin verkossa.

Hallitus vuonna 2021

Ensi vuoden hallituksessa puheenjohtajana toimii Marja Pihnala. Minä siirryn varapuheenjohtajaksi. Hallituksen ulkopuolisena sihteerinä jatkaa Riitta Jolanki. Muut hallituksen jäsenet ovat Selda Demirtas, Rita Järvinen, Kristiina Karhos, Maija Karhunen, Reija Lampinen, Anna-Stina Lindén ja Tuula Paasivirta.

Ensi vuoden toiminnasta

Nettitreffeillä tavataan kerran kuussa. Tammikuun 13. päivä klo 18:00−19:30 Sirpa Platan tulee kertomaan meille Asahi-terveysliikunnasta. Hän alkaa ohjata Rusetin Asahia Zoom-etäyhteydellä helmikuusta alkaen. Tunteja pidetään yhteensä 16 kertaa ja ne ovat viikoittain keskiviikkoisin klo 18:00−19:00. Netti-Asahi on varsinaisille jäsenille maksuton. Muille osallistuminen maksaa 20 euroa. Rusetin jäsenmaksu ensi vuonna on 15 euroa, joten kannattaa liittyä jäseneksi! Kaikki tammikuun loppuun mennessä liittyneet voivat olla Asahissa mukana maksutta. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisineen tulevat IT-lehden Toimintakalenteriin, Rusetin verkkosivuille ja Facebookiin heti vuoden alussa.  Helmikuussa nettitreffeillä on vuorossa VEERA-hankkeen esittely, maaliskuussa opastetaan rintojen omatarkkailuun ja keskustellaan rintasyövästä. 

Ensi vuonna alamme rakentaa Rusetin nettisivuille uutta osiota Neuvoja ja vinkkejä vammaisille naisille. Tarkoitus on ottaa huomioon myös henkilöt, jotka eivät käytä internetiä. Neuvonnan sisältöä kartoitettiin marras-joulukuussa jäsenkyselyllä, johon vastasi 25 rusettilaista. Kyselyllä yhdistys sai paljon eväitä siitä, mitä naiserityisen neuvonnan tulisi sisältää. Kooste kyselyn vastuksista lähetetään jäsenistölle. Ilmeisesti se julkaistaan myös yhdistyksen verkkosivuilla ja Facebookissa kevään kuluessa.

Lopuksi haluan lämpimästi kiittää kaikkia rusettilaisia kuluneista kahdesta vuodesta, jotka olen ollut Rusetin puheenjohtajana. Erityisesti kiitän Tiia Tallgrenia kaikista vuosista hallituksen jäsenenä ja Rusetin ihka ensimmäisenä taloudenhoitajana. Samalla toivotan tervetulleeksi takaisin hallitukseen Anna-Stina Lindénin.

Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Terveisin

Pirkko Justander

Rusetin puheenjohtaja 2019−2020