Asahi- lisää tietoisuutta omasta kehosta

Invalidiliiton IT- lehti julkaisi laajan artikkelin järjestämästämme Asahi verkkokurssista. Kiitos siitä. Julkaisemme tässä siitä otteita. Artikkelissa kokemuksistaan avautuvat rusettilaiset Rita Järvinen ja Marja Pihnala.

Saimme tukea, joka mahdollisti verkko-asahin kaikille yhdistyksen jäsenille. Harrastajat ovat ottaneet mahdollisuuden avosylin vastaan.

” Virtuaalitunnit tuovat vammaisille ihmisille rohkeutta ja uskallusta lähteä mukaan johonkin haastavalta tuntuvaan asiaan. Matalan kynnyksen terveysliikuntaa Sirpa Platan ohjaa Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys Rusetti ry:n jäsenille suunnattua verkko-asahia. Hän kertoo, että kyseessä on liikuntalaji, joka on suunniteltu sellaiseksi, että se sopii kaikille. Asahi on hyvin matalan kynnyksen liikuntaa. Lajin on kehittänyt neljän suomalaisen asiantuntijan ryhmä, jossa oli mukana geriatri, liikuntafilosofi ja kaksi valmentajaa. Asahi on siis suomalaista kansan-terveysliikuntaa, jota aivan jokainen voi harrastaa rajoitteista huolimatta. Asahi kuuluu niin sanottuihin keho & mielilajeihin. Kaikille soveltuvat liikkeet Rusetin asahi-ryhmässä on mukana kerrasta riippuen noin 30–40 henkilöä. ”

Asahissa ei käytetä mitään välineitä, vaan siinä toimitaan paljon mielikuvilla.

Tärkeää on sekin, että lajissa ei kilpailla kenenkään kanssa, ei edes itsensä. Tavoite on hoitaa omaa kehoa. Liikeradan suuruus voi olla eri päivinä hyvin erilainen. Asahi opettaa lempeyttä ja suvaitsevaisuutta omaa kehoa kohtaan.

Tuhannen euron tuki mahdollisti sen, että helmikuussa Sirpa Platan alkoi vetää Rusetin naisille omaa verkkoryhmää. Rusetti ry:n tavoite on edistää vammaisten tyttöjen ja naisten hyvinvointia, unelmien toteutumista ja voimaantumista. Verkko-asahi on yhdistyksen jäsenetu eli jäsenille maksuton. Kiitos Vammaisliikunnan Tuki ry.

Lue koko IT- lehden kiinnostava artikkeli tästä.