Presidentti palkitsee äitejä- Onnea Tanja Roth

Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys- Rusetti ry ehdotti äitienpäivän kunniamerkin saajaksi oululaista Tanja Rothia. Hänet palkitaan äitienpäivänä 9.5.2021 Suomen Valkoisen Ruusun I-luokan mitalilla kultaristein. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön myöntämät kunniamerkit julkistettiin keskiviikkona.

Äitienpäivän kunnianmerkin saa kaikkiaan 29 äitiä. Kunniamerkit myönnettiin 75. kerran.

Perinteinen äitienpäivän valtakunnallinen juhla sen sijaan siirtyy koronavirustilanteen takia. Juhlat peruttiin myös viime vuonna. Vuosien 2020 ja 2021 kunniamerkit luovutetaan alustavan suunnitelman mukaisesti Mannerheimin lastensuojeluliiton alueellisissa tapahtumissa Lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta.

Tanja Roth on ollut turvallinen äiti lapsilleen ja inspiroiva roolimalli tyttärilleen. Hän on neuvonut ja opastanut tyttäriään silloin, kun he ovat apua tarvinneet. Hän on tarjonnut matkoilla seikkailuja tyttärilleen.  Vamma ei ole tahtia haitannut. Nyt itsenäistyneet tyttäret arvostavat äitiään juuri sellaisena kuin hän on. Tanja Roth on korostanut kasvatuksessaan toisten kunnioittamista, erilaisuuden hyväksymistä ja sitä, että aina on tehtävä parhaansa.

Tanja Roth on ollut erityisen sitkeä ja päämäärätietoinen etsiessään omaa paikkaansa.  Hän on opiskellut haluamiaan asioita ennakkoluulottomasti ja löytänyt lopulta intohimonsa seksologina ja seksuaaliterapeuttina. Hän on pitänyt luentoja ja vetänyt kursseja vammaisille naisille ja perheille niin kotimaassa kuin ulkomailla.  Hän on tehnyt uraauurtavaa työtä.

Hän on käynnistänyt vammaisten vanhempien perhetyön. Hän on ollut Kynnyksen Samat-hankkeessa työntekijänä. Hanke on tukenut oikeutta vanhemmuuteen. Hän on työskennellyt opiskeluvuosinaan erityisnuorten, huumeita käyttävien ja mielenterveysongelmaisten ja kehitysvammaisten kanssa.

Rusetti Ry onnittelee Tanja Rothia!