Puheenjohtajan kynästä

Rusetin hallituksen kokouksesta 23.10.2021

Vuosikello

Rusetin vuosikello käytiin läpi lokakuun osalta.  Pinja Eskola piti Vammaisten naisten seksuaalisuus työpajan. Keväällä yksi jäsenemme toivoi nettireffeille aihetta kipu.  Niinpä Fysioterapeutti Lilian Nieminen alusti aiheesta Kipu, kivun kokemus ja omahoidon mahdollisuudet.

THL:n tasa-arvopäivillä 6.10. pidin puheenvuoron aiheesta Vammaiset naiset ja korona. Kuulijoita oli n 350.

VEERA-hanke

Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys Rusetti ry:n hankeavustus STEAlle jätettiin 29.9.2021. Hakemus koskee vuotta 2022, jossa teemoina on johtajuus ja ikääntyminen. Päätös tulee helmikuussa.

Projektipäällikkö Anni Täckman kertoi VEERA-hankkeen ajankohtaisasioita. Äitiysoppaan suunnittelu etenee. Vertaisäideillä on oma logo ja vertaisäidit ovat aloittaneet toimintansa. Tietoa vertaisäideistä löytyy Veera-hankkeen sivuilta. Nuorilla naisilla omat tapahtumat jatkuvat. Käy lukemassa ajankohtaisuutiset. Rusettiry.fi- sivulta pääset niin Rusetin kuin VEERAn sivuille. Äitiysoppaan suunnittelukin etenee.

Naisjärjestöjen Keskusliiton NJKL:n syyskokous on 15.11.2021

En asetu ehdolle jatkokaudelle. Rusetin ehdokas NJKL:n hallitukseen on Jaana Tiiri. Peukut pystyyn.  Syyskokouksessa Rusetin kokousedustaja on Maija Karhunen.

Rusetin syyskokousasiat

Rusetin syyskokous on 28.11. klo 13.-15. Kokous on hybridinä. Kutsu lähetetään kaksi viikkoa ennen kokousta. Tule mukaan!

Hallitus käsitteli syyskokouksen asialistaan kuuluvat asiat mm. toimintasuunnitelman ja talousarvion 2022. Syyskokouksessa valitaan uusien sääntöjen mukaisesti luottamushenkilöt.

Muuta

Vammaisliikunnan Tuki ry myönsi Rusetille ja ESPIN ry:lle 1000 € liikunnan edistämiseksi.

Uusia jäseniä hyväksyttiin kaksi.

The International Gender Equality Prize Committee kutsui Rusetin Kansainvälisen tasa-arvopalkinnon jakotilaisuuteen 22.11. Tampereelle. Ehdokkaita oli 400 kaikkialta maailmasta. Rita Järvinen Tampereelta ja VEERAsta Anni Täckman ja Jaana Tiiri osallistuvat tapahtumaan. Olemme iloisia näin merkittävästä kutsusta. 

Invalidiliitto jakaa joulupaketteja 2/yhdistys. Käytimme tätä tilaisuutta ja teimme ehdotuksen saajista.

Terveisin

Marja Pihnala, pj