Hallitus 2022

Rusetin puheenjohtaja Marja Pihnala s. 1952, VM. Olen jäänyt eläkkeelle Invalidiliiton toimitusjohtajan pestistä 2016. Minut valittiin Naisjärjestöjen keskusliiton hallitukseen alkaen 1.1.2019. Olen presidentti Tarja Halosen Tasa-arvolla vaikuttavuutta foorumissa 2020-2022. Asun mieheni ja koirani kanssa Helsingissä. Olen neljän lapsen mummi. Olen sairastunut polioon ollessani kolmen vanha. Harrastan monipuolisesti liikuntaa, kirjallisuutta ja olen ylipäätään kiinnostunut elämästä. Olen 1990- luvulta asti ollut kiinnostunut naisasioista. Olen mm. perustanut Invalidiliittoon naistyöryhmän. Olen innostunut Rusetista ja sitoutunut sen toimintaan.

Pirkko Justander

Rusetin hallituksen ulkopuolinen sihteeri Pirkko Justander s. 1960, sosionomi. Rusetin edustaja Vammaisjärjestöjen naisverkostossa sekä Vammaisten ihmisoikeuskomiteassa (VIOK). Työelämässä mukana oleva isoäiti. Synnynnäinen liikuntavamma, joka johtuu geenivirheestä. Kiinnostuksen kohteet: logoterapia, maailmanparannus ja taide. Naiskirjailijat, joka ovat vaikuttaneet elämänkulkuun: Hella Wuolijoki ja Kaari Utrio. Pirkon blogi on nimeltään Nuttura ja minä ynnä Runotyttö ja se löytyy tästä linkistä http://nutturajamina.blogspot.com/

Selda Demirtas

Olen Selda Demirtas, 27-vuotias ja valmistunut 2020 keväällä yhteisöpedagogiksi. Valmiina yhteisöpedagogina voin työskennellä nuoriso – ja järjestötyöntekijänä. Yhteisöpedagogin erityistä osaamisaluetta ohjaajana ovat kaikenlaiset ryhmät ja ryhmädynamiikka. Minua kiinnostaa erityisesti järjestöissä tehtävä nuorisotyö. Harrastan pianonsoittoa.

Aloitin järjestövaikuttamisen Invalidiliiton jo edesmenneessä nuorisotyöryhmä INTO:ssa 16-vuotiaana ja osallistun edelleen mahdollisuuksien mukaan nuorten vaikuttajien toimintaan. Minulla on runsaasti kokemusta opiskelijakunta-aktiivina erilaisissa tehtävissä toimimisesta ja minut on valittu myös Suomen nuorisoalojen kattojärjestö Allianssin hallitukseen tammikuussa 2020 alkaneelle kaksivuotiskaudelle.

Rita Järvinen

Olen Rita Järvinen. Rusetti keikahti päästäni kun poliovirus muutti elämänkulun 50-luvun lopulla. Pikkutytöstä kasvoi aikuinen nainen monien sairaalassa vietettyjen vuosien jälkeen. Unelmat ja usko tulevaisuuteen ovat kannatelleet vuosien ajan. Löysin elämänkumppanin, avioiduin ja 80-luvulta alkaen olen ollut mukana vammaisliikkeessä Kynnys ry:ssä. Voimaannuin ensi kerran vammaisena naisena 90-luvun vaihteessa kun osallistuin Kynnys ry:n järjestämään kurssiin Kauniaisissa. Kurssin ohjaajina olivat Kynnyksen silloinen koulutussihteeri Gunilla Sjövall ja USA:sta vieraana ollut Independent Living -liikkeen perustaja Judith Heuman. Samoihin aikoihin työllistyin Kynnyksen aluesihteeriksi Tampereella. Olen yksi Vaillinnaisesta kokonaiseksi -kirjan kirjoittajista.

Nautin hetkessä olemisesta. Iloitsen ihmisvilinästä rautatieasemilla, hiljennyn kuuntelemaan keväistä veden solinaa. Arvostan viisautta ja rohkeutta muuttaa maailmaa paremmaksi meille kaikille. Toheloin sosiaalisen median ja tietotekniikan kanssa. Yritän oppia, että luopuminen on myös uuden alkua. Ystävyys antaa voimaa. Rusetti tuo iloa ja uskoa elämään meidän kaikenikäisten naisten keskuuteen. Mottoni on tällä hetkellä ”Tärkeää ei ole perille pääseminen vaan matkalla oleminen” ja Tommy Hellstenin sanoin ”vaikutan maailmassa eniten olemalla läsnä”.

Kristiina Karhos

Olen Kristiina Karhos, 1958 syntynyt, työkyvyttömyyseläkkeellä oleva MS-tautia sairastava varatuomari. Vapaaehtoistyön aloitin jo työelämässä ollessani ja jäätyäni siitä pois vuonna 2013 olen toteuttanut toista uraani aktiivisena vammaisjärjestöihmisenä. Olen Rusetin hallituksen jäsen, Helsingin Invalidien Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, Helsingin vammaisneuvoston varapuheenjohtaja ja Invalidiliiton liittovaltuuston jäsen. Koen toimintani vammaisjärjestöissä mielekkääksi ja tärkeäksi yhteiskunnalliseksi vaikuttamiseksi. Vammaispolitiikassa tapahtuu nyt paljon, uusi vammaispalvelulaki tekee tuloaan, kuljetuspalvelut ja Kelan palvelut muuttuvat, sote -uudistus tuo uusia ulottuvuuksia vammaisten ihmisten arkeen. Järjestöaktiivin on nyt jos koskaan oltava vahva vammaisten naisten puolustaja.

Reija Lampinen

Olen Reija Lampinen, yllättäen Rusetin hallituksen uusi jäsen. Olen 66-vuotias YTM, pääaineina sosiaalipsykologia ja sosiaalityö sekä ryhmätyön opinnot. Työskentelin useita vuosia palkattuna vammaisvaikuttajana eri vammaisjärjestöissä ja viimeisen vuosikymmenen Helsingin kaupungin vammaisasiamiehenä. Luottamustehtävissä olen toiminut vammaisneuvostotyössä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammatillisissa ryhmissä. Nyt olen työeläkkeellä ja muuttanut takaisin Tampereelle koti- ja opiskelukaupunkiini 3 suloisen näyttelykissan kanssa. Minulla on syntymässä saatu CP-vamma, jonka vuoksi liikun sähköpyörätuolilla.

Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys tulee olemaan minulle inspiroiva aluevaltaus ja toimintaympäristö. Naiseus ei ollut kovin näkyvä asia vaikeavammaisen nuoren elämässä, mutta on muodostunut iän karttuessa elämässäl tärkeäksi elementiksi omannäköisen identiteetin vahvistuessa.

Anna-Stina Lindén

Olen helsinkiläinen Anna-Stina Lindén, s. 1956. Ilokseni tulin välivuoden jälkeen uudelleen valituksi. Hallituksen ensimmäisessä kokouksessa päätettiin, että jälleen toimin webmasterina. Pidän yllä verkkosivujamme sekä Facebookissa tiedotusryhmää. Tehtäviin kuuluu myös Twitter, Instagram ja YouTube päivitykset. Toteutan yhdistyksen verkkoviestinnän yhteistyössä puheenjohtajiston kanssa. Tarvittaessa annan jäsenille digineuvontaa. Toinen nelivuotiskauteni edustajana Invalidiliiton liittovaltuustossa 2022-2025 on alkanut. Vapaa-aikana harrastan valokuvausta sekä aktiivisesti kuuntelen musiikkia, mieluiten livenä suuressa konserttisalissa. Ajauduin vakavaan liikenne-onnettomuuteen 2008, joka johti pysyvään liikuntavammaan. Ansiotyö ilmailun piirissä jäi. Kuntoutuksen polku on ollut kivenjärkälein päällystetty, mutta tsemppi on kantanut. Innostu, Inspiroidu, Ilmaise!

Olen Tiia Tallgren, 35 vuotias yhden lapsen äiti Satakunnasta. Ammatikseni toimin asiakaspalvelutehtävissä. Minulla on synnynnäinen MMC ja Hydrokefalia. Liikun manuaalipyörätuolilla.

Olen saanut olla Rusetin toiminnassa mukana aiemminkin, myös hallituksessa. Sydäntäni lähellä ovat etenkin työikäisten naisten ja vammaisten äitien asiat. Lisäksi pidän tärkeänä sosiaali-ja terveydenhuollon palvelujen toteutumista vammaisille tytöille ja naisille tasa-arvoisesti vammattomiin tyttöihin ja naisiin nähden.

Ota yhteyttä

  • toimisto@rusettiry.fi
  • p. 050 525 4183 (Pirkko Justander, pj)

Rusetti – Vammaisten naisten valtakunnallinen yhdistys ry

Mäkitorpantie 3 B 2.krs
00620 Helsinki

y-tunnus: 2924154-5