Tietopankki

Tervetuloa- aloita tästä

Tietopankki on Rusetti ry:n vammaisille naisille ja tytöille sekä naiseksi identifioituville vammaisille henkilöille tarkoitettu naiserityinen sivusto. Rusetti ry kartoitti vuoden 2020 lopussa jäsenkyselyllä, mitä asioita sivuston tulisi sisältää. Jäsenistön vastaukset on kiitoksin huomioitu.

Sivuston ensimmäisen version on laatinut työryhmä, johon kuuluivat Rusetin jäsenet Riitta Jolanki, Pirkko Justander, Rita Järvinen, Reija Lampinen, Sari Lehikoinen ja Tuula Paasivirta. Seksuaalisuus-osuuden kirjoitti seksuaalineuvoja Pinja Eskola. Rintasyöpätutkimuksesta kokemuskertomuksen (linkki kokemuskertomukseen) lähetti nimimerkki Tiia. Invalidiliiton järjestöasiantuntija Sanna Leppäjoki- Tiistola oli mukana kirjoittamassa tietopaketin Turvakodit (linkki Turvakoti) osiota.

Rusetin perustaja Marja Pihnala oli mukana YK:n neljännessä maailmankonferenssissa vuonna 1994. Siellä tarkasteltiin ensimmäistä kertaa naisen elämän eri puolia tasa-arvon näkökulmasta. Vammaisten naisten kansainvälinen naisliike syntyi myös Pekingissä. Marja Pihnala oli paikan päällä ja kirjoitti siitä tälle sivustolle kokemuskertomuksen (linkki Marjan kertomukseen)

Ylärivin Tietopankin alavetovalikosta löytyvät pääotsikot, joita klikkaamalla avautuu aiheen varsinainen sisältö. Jotkut pääotsikot, kuten seksuaalisuus, pitävät sisällään alaotsikoita, joita klikkaamalla löytää aiheesta syventävää tietoa.

VAMMAISESTA LAPSESTA TÄYSIVALTAISEKSI AIKUISEKSI

SEKSUAALISUUS

JOUKKOTARKASTUKSET ELI SEULONNAT

KOKEMUSKERTOMUS: RINTASYÖPÄTUTKIMUKSISSA VAMMAISENA NAISENA

KESKEISET NAISERITYISET IHMISOIKEUSSOPIMUKSET

KESKEISET NAISJÄRJESTÖT JA VAIKUTTAJAVERKOSTOT

VAMMAISTEN NAISTEN BLOGEJA

VAMMAINEN NAINEN JA VÄKIVALTA

TURVAKODIT

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Tietopaketti täydentyy jatkuvasti ja jäsenistön toiveet ovat yhä tervetulleita. Toiveita voi lähettää yhteydenottolomakkeen https://rusettiry.com/contact/ kautta tai sähköpostilla toimisto@rusettiry.fi

Tehdään yhdessä Rusetti ry:n Neuvoja ja vinkkejä vammaisille naisille -osiosta kaikkia vammaisia naisia ja tyttöjä sekä naiseksi identifioituvia vammaisia henkilöitä mitä parhaiten palveleva tietopankki!