Tietopankki

Tervetuloa – aloita tästä

Tietopankki on Rusetti ry:n vammaisille naisille ja tytöille sekä naiseksi identifioituville vammaisille henkilöille tarkoitettu naiserityinen sivusto. Rusetti ry kartoitti vuoden 2020 lopussa jäsenkyselyllä, mitä asioita sivuston tulisi sisältää. Jäsenistön vastaukset on kiitoksin huomioitu.

Sivuston ensimmäisen version on laatinut työryhmä, johon kuuluivat Rusetin jäsenet Riitta Jolanki, Pirkko Justander, Rita Järvinen, Reija Lampinen, Sari Lehikoinen ja Tuula Paasivirta. Seksuaalisuus-osuuden kirjoitti seksuaalineuvoja Pinja Eskola. Rintasyöpätutkimuksesta kokemuskertomuksen lähetti nimimerkki Tiia. Invalidiliiton järjestöasiantuntija Sanna Leppäjoki- Tiistola oli mukana kirjoittamassa tietopaketin Turvakodit osiota.

Rusetin perustaja Marja Pihnala oli mukana YK:n neljännessä maailmankonferenssissa vuonna 1994. Siellä tarkasteltiin ensimmäistä kertaa naisen elämän eri puolia tasa-arvon näkökulmasta. Vammaisten naisten kansainvälinen naisliike syntyi myös Pekingissä. Marja Pihnala oli paikan päällä ja kirjoitti siitä tälle sivustolle kokemuskertomuksen.

Ylärivin Tietopankin alavetovalikosta löytyvät pääotsikot, joita klikkaamalla avautuu aiheen varsinainen sisältö. Jotkut pääotsikot, kuten seksuaalisuus, pitävät sisällään alaotsikoita, joita klikkaamalla löytää aiheesta syventävää tietoa.

Tietopaketti täydentyy jatkuvasti ja jäsenistön toiveet ovat yhä tervetulleita. Mikäli etsimääsi naiserityistä tietoa ei löydy, voit lähettää kysymyksen tai toiveen uudesta aiheesta alla olevalla Ota yhteyttä -lomakkeella tai sähköpostilla toimisto@rusettiry.fi. Lupaamme vastata kysymykseesi kymmenen päivän sisällä ja laittaa ehdotuksesi korvan taakse myöhempiä toimenpiteitä varten.

HUOM! Varsinaiseen vammaisten henkilöiden sosiaaliturvaan, vammaispalveluihin tai Kelan etuuksiin liittyvässä asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä esimerkiksi Invalidiliiton neuvontaan sekä tutustumaan vuosittain netissä julkaistavaan Järjestöjen sosiaaliturvaoppaaseen. Rusetti ei valitettavasti voi tehdä perinteisiä vammaisten ihmisten palveluihin tai oikeuksiin liittyviä hakemuksia, oikaisuja tai kanteluita resurssiensa takia sekä laadun varmistamisen vuoksi.

Tehdään yhdessä Rusetin Neuvoja ja vinkkejä vammaisille naisille -osiosta kaikkia vammaisia naisia ja tyttöjä sekä naiseksi identifioituvia vammaisia henkilöitä mitä parhaiten palveleva tietopankki!